Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 11:17:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nas svet u malom...  (Pročitano 3513 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
Deklarisane slobode koje se nepostuju,to vazi samo za nasu drzavu????Ne budi naivna...tako je svugde
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
Apple 15
To niko ne spori.. ali kovati Srbe i Srbiju u zvezde je smesno... mislim.. svi smo mi ljudi... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
Ne kujem ja Srbe i Srbiju u zvezde,taman posla ali ne treba ni spustati sam sebe.Mislim,ako smo toliko najgori ajde svi da izvrsimo kolektivno samoubisto da oslobodimo svet bede...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
Apple 15
Pojednostavljujes stvari.. kakvo samoubistvo... samoubistvo je za osobe koje ne mogu da se nose sa svojim problemima...
Resenje nije leci na sred polja i cekati da umres od gladi, zedji i hladnoce...
Resenje je u promeni negativnih navika...

Malo mesta za kulturu...

Zar je toliko tesko baciti papiric u korpu, prati ruke posle upotrebe toaleta, pridrzati nekom vrata, reci: Hvala!, Izvolite!, Molim!, Pardon!... dzaba titule kad se ponasas kao neki divljak koji je tek sisao sa planine... Smile

Na kraju krajeva... savrsenstvo se ogleda u malim i jednostavnim stvarima... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
mislim da je jasno da nisam pomenuo samoubistvo u toj konotaciji vec kao odgovor na tvoj stav da smo mi Srbi najgluplji,najnekulturniji i sve najgrdje na ovom svetu.Slazem se,u tim kategorijama sigurno ne spadamo u svetski vrh,ali jos dalje smo od najgorih.Imao sam priliku da vidim kako se ponasaju pripadnici tzv. kulturnih nacija, Englezi  pogotovo.Mislim da bi bila vrlo razocarana u njihovu kulturu,o kojoj cini mi se imas neke zablude.
Pola veka komunizma i pola milenijuma pod Turcima je ostavilo velikog traga na nasoj kulturi,i na svakom od nas pojedinacno je da to popravi,ali nipodostavanje sopstvene nacije pa samim tim i samog sebe...zasto?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
Apple 15
Iskreno, mene ne zanima kako se ponasaju Turci ili Aboridzini ili Kinezi ili Svedjani, jer ja nisam ni Turkinja, ni Aboridzinka, ni Kineskinja, ni Svedjanka... Ako cemo sledecih 150 godina da se pozivamo na Turke i komuniste... crno nam se pise...
S druge strane... Turci nisu vladali 500, vec najvise 350 godina, a i turska kultura je dobrim delom metropolitska jer su se nastanili na podrucuju na kojim je pre njih vladala jedna velika politicko-ekonomsko-kulturna sila - Vizantija... Ne kazem da je Otomansko carstvo vrh kulture, ali je neozbiljno Turke svoditi na zivotinje i kriviti ih za domace neuspehe... ipak su ovu teritoriju i pre 500 godina naseljavali Srbi, a ne Turci...
Sto se, pak, komunizma tice, tu tek komentar nije na mestu... za vreme komunizma sprovedena je najveca akcija opismenjavanja, urbanizacije zemlje i podizanja opsteg nivoa kulture i obrazovanja, a boga mi i licne higijene... Imali smo odlican obrazovni sistem, fakulteti su bili veoma cenjeni, nauka je bila na izuzetno visokom nivou, filmovi su se sjajno kotirali na festivalima, muzicka scena je u potpunosti pratila desavanja u inostranstvu, imali smo sjajan obrazovni progam za predskolsku i skolsku decu, etc...
E, sad... sto je komunizam kao politicki sistem doziveo kolaps, to je druga prica... ali sam pritisak koji je izvrsen na srpskog seljaka da postane evropski gradjanin je veliki i pozitivan...
Da se prethodnih 15 godina nije desilo, taj proces bi se svakako nastavio... bez obzira koji politicki sistem bio...

Sto se tice nipodistavanja... to nije nipodistavanje, nego sagledavanje realnih problema... I da, doista svako mora da krene od sebe, a da Srbi, Srbija i srpska kultura izbore za ono mesto koje im je namenjeno - u porodici evropskih naroda... a, na drzavi je da napravi dobar program koji ce decu pocev od trece godine ubaciti u masinu i oblikovati ih... ostaviti mogucnost da svako postane samostalna individua (kakav pleonazam), ali i da znam bar osnove licne kulture..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa,mislim...prvi post je fino srocen,ali nesto ne vidim da bi trebalo da razmisljam o onima koji su u vecim problemima nego ja,kao sto ne razmisljam ni o onima koji su u boljoj situaciji od mene i kojima su moji problemi trivijalni...Svako ima svoj teret i svoj zig koji nosi na plecima.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 ... anea govori o licnoj kulturi (vidim da je stigao u medjuvremenu jedan njen post koji bas to objasnjava)
a sto se tice ove opste kulture koja se odnosi na ponasanje na ulici, u prevozu.. ja sam za da uvedemo novcane kazne, pa da vidim da neko baca smece, pljuje, gazi po travi itd. itd!
tako su i Englezi i svi ostali prevaspitali svoj narod
... secate se onog vica u kojoj god varijanti '... jel' ti tako i kod kuce...?'
nek' rade kod kuce sta kome volja, ali na ulici, u bioskopu, u pozoristu, u...  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
@anea

u pravu si,pogotovo sto se komunizma tice

I stand corrected

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Sto se tice nipodistavanja... to nije nipodistavanje, nego sagledavanje realnih problema... I da, doista svako mora da krene od sebe, a da Srbi, Srbija i srpska kultura izbore za ono mesto koje im je namenjeno - u porodici evropskih naroda... a, na drzavi je da napravi dobar program koji ce decu pocev od trece godine ubaciti u masinu i oblikovati ih... ostaviti mogucnost da svako postane samostalna individua (kakav pleonazam), ali i da znam bar osnove licne kulture..

meni se ovaj pasus bas dopada Smile
ali sa akcentom na poznavanju istorije i tradicije svog naroda,
to bih zamerila komunizmu i ne samo toj ideologiji- treba poznavati svoju proslost, usvojiti dobro (tj. nastaviti), ispraviti ono sto se pokazalo kao lose,
... a ne negirati i gumicom brisati sve sto je bilo i stalno kretatati iznova
to nikuda ne vodi 
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 11:17:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.37 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.