Neces pogresiti ako ga uzmes. Izuzetno su umiljati, odani, zivahni, zeljni igre, dobrocudni,.. Vazi kao za sve pse: cvrsta ruka u prvih 6 meseci, ne dozvoliti mu da bude po njegovom, i imaces poslusnog psa koji ce te voleti i biti odan.
Evo par copy and paste: DOGODILO SE U SMEDEREVU Pas tesko povredio dete Trogodisnjeg Nemanju Zivkovica i njegovog dedu Milorada napao pas americki stafordski terijer ............................................... Godine 1972. pitovi su prakticno proglaseni psecom podvrstom. Naime, razdvojeni su americki stafordski terijer i pit bull terijer, i dok staford moze na izlozbe, pitu to nije dozvoljeno. Jedina zemlja u kojoj se odrzavaju izlozbe pitova su SAD. Evropska kinoloska federacija ne priznaje pita radi toga sto ne postoji standard. "Pit moze biti svih boja, velicina, oblika glave, usiju ili repa. Kod njega to nije vazno. Vazno je ono sto u njemu kuca", govori jedan od uzgajivaca. Tesko je zato razumjeti zasto ljudi koji toliko vole svoje pse dozvoljavaju da se trgaju i ubijaju. "Pit je pas za borbu. Oni to vole. To je jedina zivotinja koja ce se tuci sve dok mu srce kuca. Uskratiti mu borbu bilo bi kao da Nasimu Hamedu kazes da ne moze boksati", objasnjava jedan vlasnik.
Zavisi kako ga vaspitas. Ne mora da bude krvolocan. Ali znam da je jedan od najboljih cuvara na svetu. Posebno dobro cuva svoju teritoriju (dvoriste ili sl.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
stafordi su najbolji da nisu najbolji ne bih koristila americka policija i vojska a i ja imam jednog neverovatno je dobar i zivahan uvek je za igru neces pogresiti ako ga nabavis
Lep pas ali ga ja nikad ne bih cuvao jer nikad se nezna...Poznajem coveka koji je imao jednog Ast-a,bio je vrlo umiljat i poslusan,nije nikoga napadao ali jednog dana dok s njegova cerkica igrala sa njim on je iz cista mira napao devojcicu i da nije otac bio u blizini pas bi je zaklao.
Ja imam staforda. Uzeo sam ga sa 4 meseca kao stene, sada ima oko godinu dana. Pas je nemoguc, izuzetno je lenj, ali kada treba da se igra e onda odma trci... Laje ko iz bureta, i uzezetan je cuvar. Evo mene je skoro pokusao da ugrize za ruku, da je stvarno hteo ostao bih bez ruke. Ja sam ga lepo uhvatio za njusku, lupio mu 2 samara. I cutao je. Oni uopste nisu nasili prema ljudima, oni obozavaju ljude ali ovde u mom slucaju igra je presla granicu. Izuzetno je opasan po druge kerove, kada vidi nekog kera odma staje u stav, rezi na njega hoce da ga..... to je izuzetno nezgodno jer se uvek desava u stenji. Sve u svemu izuzetan pas...