Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Američki globalni uticaj će opasti do 2025.  (Pročitano 6748 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ako bismo tako gledali na stvari sta bismo onda rekli da smo danas u vremenu prije izuma parne masine da li bismo govorili da je to fikcija i nesto sto je dio daleke buducnosti a koju ne mozemo predvidjeti jer nemamo opipljivih parametara.
Ja ne mislim samo na tesla automobil kao prekretnicu, niti na alternativna goriva kao mogucnsto zamjene -oni jednostavno nisu dovoljni da ispune maksimalne zahjeve i to sam naglasio.Ali ne treba zaboraviti teski trenuci u istoriju cesto su stvarali nevidjene stvari najcesce iz nuzde i potrebe za osvajanjem.
Prema tome ulaganje i finansiranje ovakvih projekata postace nuznot a ne plod potencijalne mogucnsti.
Zelio sam samo naglasiti da u takvim ali samo takvim prednost imaju oni koji budu prvi.
Ne treba zaboravit stigla je parna masina i do ostalih ali tako sto ce odvesti vase resurse u moju zemlju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Па неко ко је мислио у домени људске радне снаге није могао да политички мисли у домену парне машине или унутрашњег сагоревања. Могао је технички да мисли, али предвиђање политичких и идејних система није баш тако лако... Зато се футуролошко-политичке анализе и не баве аспектом технологије који није добро познат. МОжда се нешто технички измени и до 2025, али аутори овог извештаја о томе не размишљају.
Слично важи и за ову анализу: This century

Чак ни своје личне мотиве не можемо тако предвиђати. Ако будем могао да летим на Месец или да возим ауто на соларни погон, можда ми и не буде сметала америчка доминација. Не падам ја на ниво Теофила Панчића који сада сеири због пропасти радикала. За мене је прошлост прошлост.
Осим тога, што мислиш да ће баш Амери први да се ослободе нафтне зависности? И то ти је размишљање о будућности према садашњим хипотезама...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da oni ce prvi da se oslobode zbog toga  sto ce imati najvise koristi ( ja se samo sluzim njhovim pragmatizmom)od neceg takvog sad kad im je autoindustrija na izdisaju ne postoje nikakve prepreke ( koje su se ranije ogledale ) kroz intervencije raznim zakonima, lobistickim grupacijama, sada su stvorene uslovi da se ulozi na siri spektar istrazivanja jer je i onako ugrzen sistem .U autoindustriji radi oko  3 miliona amera prodaju auta vrsi  jos 1 milion amera to je samo direktna veza sa autoindustrijom.  Ona svoju poziciju moci ne moze povratit vracajucu se na staro jel tako a to se odnosi i na drzave ( sve sile u istoriji koje su takvo sto pokusale ) propale su jer je to skupo cak preskupo a i promjenjene su okolnosti.
Sad kad je uklonjeno breme potrebe da se odrzi status quo (jer ga nema ) jer se sve urusava, stvaraju se mogucnosti za necim drugacijim.
Naravno da si ti uprava nemogu ce je predvidijeti na osnovu necega sto je nedefinisano ali utoliko je to i gore jer se nikada ne moze znati sta se moze desiti ( jer ako se zanemari ova mogucnsto o kojoj sam govorio ) onda se analize i strategije prave na osnovi postojeceg stanja i to je onda jasan prikaz sta imamo i kakve cemo implikacije na osnovu toga imati u buducnoasti , ali ja bas zato isticem potrebu da se obrati paznja na  taj ovaj faktor na ovu mogucnst koja moze radikalno da prmjeni stvari , ja isticem potrebu da se ta mogucnost ne zanemari.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Kad bi nam rekao šta su Hrvati dobili od Nemačke???

Конкретно - велику оружану помоћ.

E moj sine, vidi se da si mlad i zelen. Nisu Hrvati ništa dobili, već su kupovali polovno oružje i to po nerealno visokim cenama. Šta misliš, zašto je Hrvatska najzaduženija zemlja Evrope (po glavi stanovnika)?

Moj sine, nema bratstva među narodima, ima samo interesa. Vidiš, ti si upao u klasičnu zamku propagande  o nemačko-hrvatskom bratstvu i jedinstvu, veruj mi da smo mi hteli da platimo, isti ti Nemci bi i nama prodavali oružje, bez ikakvog obzira prema svojim "tradicionalnim sveznicima" Hrvatima. Kao što su Rusi i Ukrajinci prodali Tuđmanu S-300 sistem i jurišne helikoptere Mi 24, jebalo se Rusima za "slavjansko-pravoslavnu braću Srbe". Srbin ode u Moskvu praznih ruku, a Tuđman donese keš, u koferima.  Smile

Tako to funkcioniše u stvarnom svetu, koliko para toliko muzike.  Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Qtek 小米
Citat
Амерички глобални утицај ће опасти до 2025.
До тада ће се на тржишту појавити савремене хладњаче које саме утоварају месо, прерађују, рециклирају, пакују, уклањају доказе док не стигну до крајњег одредишта.
 Smile

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Kad bi nam rekao šta su Hrvati dobili od Nemačke???

Конкретно - велику оружану помоћ.

E moj sine, vidi se da si mlad i zelen. Nisu Hrvati ništa dobili, već su kupovali polovno oružje i to po nerealno visokim cenama. Šta misliš, zašto je Hrvatska najzaduženija zemlja Evrope (po glavi stanovnika)?

Moj sine, nema bratstva među narodima, ima samo interesa. Vidiš, ti si upao u klasičnu zamku propagande  o nemačko-hrvatskom bratstvu i jedinstvu, veruj mi da smo mi hteli da platimo, isti ti Nemci bi i nama prodavali oružje, bez ikakvog obzira prema svojim "tradicionalnim sveznicima" Hrvatima. Kao što su Rusi i Ukrajinci prodali Tuđmanu S-300 sistem i jurišne helikoptere Mi 24, jebalo se Rusima za "slavjansko-pravoslavnu braću Srbe". Srbin ode u Moskvu praznih ruku, a Tuđman donese keš, u koferima.  Smile

Tako to funkcioniše u stvarnom svetu, koliko para toliko muzike.  Smile
Dobar si, nego jedno pitanje. Što mrziš, aj da ne kažem svoj narod, Srbe? Samo se neprijatelji jednog naroda vode filozofijom kolko para toliko muzike. Nije bato sve za pare i zbog para. Državom upravlja ekonomski interes, tačno, al kad je organizovanje države u pitanju. Položaj države u svetu nije definisan finansijama, nego vojskom. Srodnost među narodima takođe nije određena novcem i finansijama. Gledaj ovako, ne zbog tebe, nego zbog drugih .... zašto se stvaranje srpske države i buđenje nacionalne svesti poklapa sa životom i radom Vuka Karadžića? Zašto nove nacije i države toliko insistiraju ne na lovi, nego na stvaranju sopstvenog jezika? Pusti te fazone tipa pare, pare i samo pare. Za pare ludaci i rođenu decu prodaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Kroejša
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Sagem jeftini
u je*ote sad moramo smislit neku teoriju  kako mi Hrvati ustvari potječemo iz Kine ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
u je*ote sad moramo smislit neku teoriju  kako mi Hrvati ustvari potječemo iz Kine ...  Smile

Ali to nemoj da postuješ ovde. Smile
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4

Dobar si, nego jedno pitanje. Što mrziš, aj da ne kažem svoj narod, Srbe? Samo se neprijatelji jednog naroda vode filozofijom kolko para toliko muzike. Nije bato sve za pare i zbog para. Državom upravlja ekonomski interes, tačno, al kad je organizovanje države u pitanju. Položaj države u svetu nije definisan finansijama, nego vojskom. Srodnost među narodima takođe nije određena novcem i finansijama. Gledaj ovako, ne zbog tebe, nego zbog drugih .... zašto se stvaranje srpske države i buđenje nacionalne svesti poklapa sa životom i radom Vuka Karadžića? Zašto nove nacije i države toliko insistiraju ne na lovi, nego na stvaranju sopstvenog jezika? Pusti te fazone tipa pare, pare i samo pare. Za pare ludaci i rođenu decu prodaju.

Šta sve napriča u par rečenica. Odakle ti ideja da mrzim svoj narod. Ne. Po hiljaditi put, mrzim i prezirem velikosrpsku ideologiju zasnovanu na lažima, mitovima i istorijskim falsifikatima.

Što se tiče bratstva među narodima, to ne postoji ni sada niti je postojalo u istoriji. Postoje interesi, a to se svodi na onu narodnu "koliko para, toliko muzike". Kad su recimo Rusi podržali Srbe? Nikada. Da nije bilo Bizmarka danas bi ti bugarska granica bila na Moravi kod Aleksinca. Zašto? Zato što je bilo u ruskom interesu da na Balkanu imaju vernog slugu tj. Veliku (Sanstefansku) Bugarsku. Nauči malo istoriju. Interesi su vazda određivali međunarodne odnose, a ne sentimenti i srodnost među ljudima.

Rusima su podjednako srodni i Srbi i Bugari. Ali, oni su izabrali Bugare. Interes, interes i samo interes. Nema bratstva među narodima, to su priče za malu decu. Samo interesi. Isto kao što je Nemačkoj bio interes da se oslobodi ogromnih zaliha zastarelog sovjetskog naoružanja iz istočne Nemačke. I onda se pojavili Hrvati kojima treba "pomoć". Pa sad ti saberi dva i dva, ako si u stanju.

IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
u je*ote sad moramo smislit neku teoriju kako mi Hrvati ustvari potječemo iz Kine ... Smile

Шта сад, Иран није више актуелан?! Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.