Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Girl with All the Gifts (2016)  (Pročitano 3897 puta)
31. Jul 2016, 13:11:27
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 47.0
       The Girl with All the Gifts (2016)

>> IMDb <<

Opis Filma:

Pričaa filma The Girl With All the Gifts” se u osnovi ne razlikuje od mnogih drugih zombi priča, ali, naravno, ima svoje specifičnosti. U ovoj, čovečanstvo je skoro uništeno od strane bolesti izazvane mutiranom gljivicom. Ona uništava slobodnu volju kod ljudi i pretvara ih u ljudoždere. Jedino je mala grupa dece ostala imuna na ove efekte. U jednoj vojnoj bazi, u ruralnom delu Engleske, deca se ispituju i proučavaju.
..

https://www.youtube.com/watch?v=HjGkB_oWTe0

Žanr: Drama, Horror, Thriller

Režija : Colm McCarthy

Glavne uloge:  Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine

Izvor teksta

filmopis

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Odgledao sam film The Girl with All the Gifts koji bi na prvi i na svaki drug pogled opisao kao odličnu kombinaciju dva zombi filma. Mislim na 28 Days Later (2002) i Children of Men (2006). The Girl with All the Gifts uzima od oba filma ponešto a ipak na kraju daje nešto svoje. Nudi surovi evolutivni darvinizam, nihilističku završnicu u kojoj ljudska vrsta izumire i pravi mesto savršenijem obliku života.

Reditelj K.Makarti se pokazao kao majstor svog zanata u serijama koje je režirao ali ovaj njegov prvenac je ono što se kod mene računa. Isto važi i za scenaristu koji je svoju knjigu prepravio u scenario. Od glumačke ekipe sve pohvale damama.

Sve u svemu više sam zadovoljan viđenim. Prošla godina je bila dobra za zombi filmove a ovo je treći koji odgledah u tm periodu. Dobri behu ovi zombi sprinteri Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Veoma razočaran za razliku od Jurkovića."Naravoučenije" filma imadoh prilike da pročitam iks-puta u raznim pisanim formama , a same su me režija i gluma ostavile više nego nezainteresovanim iako sam ljubitelj sf-a i zombolike tematike.Glavna glumica (devojčica) je ulogu odigrala na nivou sporednih likova iz filmova Želimira Žilnika.
  Film je zasnovan na noveli ( https://en.wikipedia.org/wiki/The_Girl_with_All_the_Gifts ) Majka Kerija iz 2014. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Carey_(writer) ) , tipa koji se mahom piše za strip-izdanja.

Novela i film besramno "pozajmljuju" univerzum koji je kompanija "Naughty Dog" 2013. svojom fenomenalnom konzolaškom igrom "The Last of Us" uklesala zlatnim slovima u istorijat video-igara.Čak je i uzročnik apokaliptičnih dešavanja potpuno isti (mutirani oblik Cordyceps gljiva).Igra odličnom režijom uspeva da vas emotivno pretumba očas posla, dok je film uzbudljiv koliko i žvakanje kartona.
  Ovo nije ostalo na mom hardu da pravi društvo brojnim drugim sf/horor filmovima i serijama koje sačuvah,zgulih ga bez trunke dvoumljenja.

Odgledajte film, a onda na YouTube-u pronađite neki od dobrih prolaza kroz pomenutu "The Last of Us" igru (bez obzira na to igrate li igre,ili ne ; igra je veoma filmična) i uporedite kvalitet jednoga sa kvalitetom drugoga i sami. Npr :

https://www.youtube.com/playlist?list=PLC_GisvNDYCAMo7WDoRuzOXb_dy_xNWOX

https://www.youtube.com/watch?v=BEvDKiVolLk

P.S.

Moguće je da je Kerijeva inicijalna kratka priča "Iphigenia In Aulis" (ne uspeh da nađem detaljnije podatke o njoj) koja je osnova njegove novele iz 2014. i uticala na tvorce igre, ali (koliko se sećam) oni pominjaše samo BBC-jev dokumentarac (2008-09) o pomenutoj gljivi i njenom uticaju na insekte,ne i bilo kakav literarni uzor (te 2009. su i započeli rad na igri).
  Čak i da jeste,ono u šta je ideju pretvorio "Naughty Dog" daleko prevazilazi domete filma (novelu ne čitah ,pa o kvalitetu Kerijevog rada ne mogu da sudim).

« Poslednja izmena: 22. Jan 2017, 16:10:06 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Video sam na IMDB-u da je pisac svoju knjigu pretočio u scenario. Ono što nisam znao je postojanje igrice, to ipak nije moja sfera interesovanja.

Zanimljivo je da sam od od tri zombi filma koja su mi se dopala ostavio samo Wyrmwood (2014) na hard disku. Film je čist entuzijazam braže koja su ga finansirala i snimala četiri godine svakog vikenda. Pisao sam nešto o njemu pa ako ga nisi gledao izdvoj malo vremena na dobru kombinaciju zombi filma i Pobesnelog Maksa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Grrrr..."igrice".Lekcija prva - mani se tog izraza,jer u današnje vreme ima izrazito pežorativno značenje (pošto ne govori o platformi na kojoj se igra / veličini instalacionog foldera).Neke od igara su apsolutno nova vrhunska umetnička forma,slično francuskom i španskom stripu u njihovim najboljim danima.
  Tvrdim odgovorno da je "The Last of Us" jedna od takvih,a ja je čak i nisam igrao,obzirom da je pravljena samo za konzole.Odličan scenario,fenomenalni dijalozi i oskarovska gluma muško-ženskog dvojca koji je ozvučio glavne junake.U svet prezentovan u igri jednostavno ne možeš,a da ne poveruješ.Potpuno uvlačenje i to samo na osnovu gledanja i slušanja (mogu zamisliti kako je tek igrati je).Količina detalja kojima je gledalac bombardovan je neverovatna.Zato i linkovah Watcmebeibeh-ov prolaz - možda i nije najbolji,ali se klinac potrudio da se osvrne oko sebe i pokaže gledaocu svet u kome se igrač kreće.Žao mi je što ti je engleski ograničavajući faktor,jer bi se u suprotnom i sam uverio u to koliko "The Girl..." deluje isprazno u odnosu na igru koju je pokrala.

"Wyrmwood" odgledah čim se pojavio.

P.S.

Pošto voliš dobru muziku,pronađi negde soundtrack igre koju pominjem (autor : Gustavo Santaolalla) , veoma je dobar.
« Poslednja izmena: 23. Jan 2017, 22:32:36 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Nemam vremena ni interesovanja za igre. Imam maksimum pet igara koje sam završio u svojoj biografiji.

Učim engleski i on me koči inače bih znao mnogo više.

Bravo za Wyrmwood, odgeladao sam ga odmah po izlasku prevoda.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: All with Gifts Girl

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.713 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.