Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Албанаци против Македонске енциклопедије  (Pročitano 8032 puta)
20. Sep 2009, 17:03:55
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
Хроника
Жестоке реакције Албанаца на Македонску енциклопедију

недеља, 20. септембар 2009.
СКОПЉЕ – Политичке странке и организације Албанаца у Македонији затражиле су повлачење нове енциклопедије Македонске академије наука и уметности, незадовољни начином на који су у њој приказани Албанци.

У Македонској енциклопедији, објављеној у четвртак, пише да су се Албанци на простор Македоније доселили углавном после 16. века, да су познати и као Арбанаси, Арнаути или Шиптари (Планинци).

Наводи се, такође, да су амерички и британски специјалци обучавали албанску екстремистичку организацију ОНА у конфиктној 2001. години и да је њен некадашњи лидер Али Ахмети контроверзна личност која је била оптужена за ратне злочине, јавио је Радио Слободна Европа (РСЕ).

У албанским реакцијама се наводи да је та публикација тенденциозна и да не одсликава реалност свих народа, посебно албанског у Македонији.

Посланик владајуће албанске странке Демократске уније за Европску интеграцију Џевад Адеми је за РСЕ у Скопљу изјавио да тражи повлачење публикације и најавио судске поступке против Македонске академије наука и уметности и аутора Енциклопедије код домачих и страних судова.

„Ако је Влада, преко Министарства културе спонзор, мора да затражи повлачење ове публикације”, изјавио је Адеми за РСЕ.

Остале албанске странке су, такође, изнеле исте захтеве уз оцене да је публикација увредљива за Албанце.

Према македонским медијима, Енциклопедија је продата у рекордном року.

(Танјуг)

Извор
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Albanci imaju internet!  Smile   Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
good one. Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 20. Sep 2009, 17:23:44 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Problem , je mi previše podcenjujemo šiptare. Imaju i hakere, par puta su obarali srpske sajtove, veoma uspešno, na žalost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Problem , je mi previše podcenjujemo šiptare. Imaju i hakere, par puta su obarali srpske sajtove, veoma uspešno, na žalost.
da, vise oni imaju pravo nas da zajebavaju kako mi imamo internet (i naravno, nemamo vise kosovo)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Wildfire S
Ja sam tek sad pročitao celu temu, kad sam komentarisao stigao sam do naslova...  Smile ... rek'o pičkaraju se oko Wikipedije.  Smile

Smile

Ma to je besmislica... to su radili i naši.. i hrvatski...
naškrabaju neku patriotsku glupost stave svoju zastavu i kraj.
padali neki levi sajtovi, retko značajniji... i uglavnom forumi.

Nikakvu ozbiljniju štetu nisu pričinili, sve se vraća u normalu vrlo brzo.

A ko je sposoban za nešto ozbiljnije neće se za njega ni čuti niti će se on baviti glupostima.

Dalje... govorimo o šiptarima.  Smile
Mislim, jel' ti očekuješ od polupismenog "krvna osveta" naroda da je uz pomoć Alaha naprasno ovladao računarskim umećima (nakon što je uspešno uz sopstvenu ooogromnu intelektualnu moć lobirao u Americi Smile ) i počeo da besni internetom?  Smile
To što su pojedince obučavali sa stranim plaćenicima ne mora da znači da je svaka budala tamo negde u Tirani sposobna da obori sajt. Smile
Jednostavno, imali su pomoć drugih.... a to nema veze sa šiptarima... danas sutra da im okrenu leđa (a nije retko da Ameri krenu da biju kera kojeg su do juče hranili, istorija pokazala u par navrata) ... ne verujem da su se nešto specijalno kulturno-tehnološki-itd unapredili da ne bi mogli da se savladaju.

Bez pomoći drugih su i dalje nule.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Sve ti popljuje njih , ali oni nas zeznuše, oteše nam Kosovo. Rećićeš uz pomoć Amera, a zašto mi nismo imali tu pomoć. Podcenjivanje Šiptara nas je koštalo kosova.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2009, 23:21:04 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
da, vise oni imaju pravo nas da zajebavaju kako mi imamo internet (i naravno, nemamo vise kosovo)
oni nemaju Traljakom kao nacionalnu kompaniju za telekomunikacije.  Smile Smile
da mi nekada podcenjujemo SIptare(u samoj Albaniji),to jeste,ali,kao sto rece @Goa,obaranje par sajtova ne znaci nesto mnogo.
To što su pojedince obučavali sa stranim plaćenicima ne mora da znači da je svaka budala tamo negde u Tirani sposobna da obori sajt. Smile
Jednostavno, imali su pomoć drugih.... a to nema veze sa šiptarima... danas sutra da im okrenu leđa (a nije retko da Ameri krenu da biju kera kojeg su do juče hranili, istorija pokazala u par navrata) ... ne verujem da su se nešto specijalno kulturno-tehnološki-itd unapredili da ne bi mogli da se savladaju.
slazem se.
Citat
Bez pomoći drugih su i dalje nule.
a ovo potpisujem.
Podcenjivanje Šiptara nas je koštalo kosova.
ne podcenjivanje,nego tolerisanje.
« Poslednja izmena: 20. Sep 2009, 23:25:03 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Uvek smo Šiptare podecnjivali, to je evidentno. Onaj ko podcenjuje protivnike uvek nastrada. Beše tako u bici na Marici. kako prođosmo? Ko se ruga poseruga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 
Ma niko ih ne podcenjuje . . . . . .  nego je otužno opštiti o njima . . . . . . . . . .  :? :ballbounce:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.