Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 04:36:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Što pivo sve može?  (Pročitano 2913 puta)
15. Dec 2008, 11:36:47
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Što pivo sve može?

Najpopularnije alkoholno piće na svijetu ne služi samo za 'nalit glavu'. Ovaj blagotvorni napitak ima niz ljekovitih i praktičnih primjena. Evo i par zanimljivih prijedloga kako ga 'dobro' iskoristiti...

Smirite želudac
Ovo sigurno spada među omiljene alternativne primjene piva pravog pivaljupca. Naime pivo ima i neka blagotvorna svojstva. Osim što vam može izazvati žgaravicu i mučninu ako ga pijete u litrama, može i primiriti nadraženi želudac. Naime ako polako pijuckate pivo ono može pomoći vašem želucu da se smiri, a alkohol kao svojevrsni anestetik pomaže pri olakšanju boli. No to nije sve, kao što mnogi već znaju pivo je i odličan lijek protiv mamurluka (ako večer prije niste pili vino), no ipak treba biti oprezan – ako imate gastritis ili čir na želudcu ne iskušavajte ovaj recept.

Ulaštite pokućstvo
Pivo je iznimno dobro laštilo za pokućstvo. Ostavite limenku piva otvorenu da ishlapi, a onda ga malo izlijte na krpu za poliranje. Dobro istrljajte vaše drveno pokućstvo i na kraju sve prođite suhom krpom. Iznenadit ćete s rezultatom!

Uklonite puževe
Puževi su prava napast u vrtu (u povrtnjaku pogotovo). No umjesto da ih uklanjate raznoraznim kemikalijama u svoj vrt postavite maleni tanjurić i u njega natočite pivo (važno je da bude svježe, pa ga mijenjajte svaki dan). Puževe će privući miris, napit će se i utopiti. Uz malo sreće imat ćete zdrav kupus i pun tanjurić puževa.

Omekšajte vašu kožu

Pivo je odlično za vašu kožu, no ne morate ga zato nalijevati u sebe. Idući put prije nego uskočite u toplu kupku u nju izlijte bocu tamnog piva. Ovo je dobra alternativa kristalima soli, no nema razloga zašto ne bi kombinirali obje i priuštili sebi uistinu bogatu kupku. Samo pripazite da se poslije dobro isperete i budite oprezni ako to radite preko ljeta, jer pivo je mamac za kukce (osobito pčele i komarce).

Oživite vašu kosu
''Pivo šampon'' melem je za obješenu i slijepljenu kosu i odlična je alternativa šamponima kupljenim u trgovinama i uz to je potpuno prirodan proizvod.
Samo pomiješajte jednu limenku piva sa sirovima jajima i ovu smjesu koristite kao običan šampon. Nekad davno ljudi su uistinu koristili sirova jaja umjesto šampona - osim što navodno čiste kosu čak se i pjene. No samo zapamtite da će se ovaj šampon pokvariti ako ga ne potrošite za par dana. Zapravo ovo je tretman koji je dovoljno primijeniti jednom mjesečno.
Pivo možete koristiti i samo kao regenerator – operite kosu s njim, pustite da se osuši i onda ga isperite...

Pomognite vašim biljkama

Ječam, hmelj i drugi ekstrakti u pivu nisu samo dobri za vas, već su uistinu dobri i za biljke. Ako vam slučajno ostane gomila polu popijenih limenki ili boca piva, izlijte ih po svom vrtu. Samo pazite na opuške (u slučaju da vaši gosti imaju običaj limenke koristiti umjesto pepeljara). Nekim biljkama ne smeta ekstrakt nikotina, no neke su jako osjetljive.

Net.hr

Izvor: NetPortal
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy Nexus
pivo je nektar  Smile
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
wtf...prosipati pivo na ove gluposti.  Smile Zna se gdje se pivo deponuje.... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18

Moze za sve ovo ali svi znamo za sta je najbolje. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
pivA je druzOljubiva, narodno pice s kojim ti nikad nije dosadno.

tako da ima i taj psiholoski faktor  Smile
« Poslednja izmena: 18. Dec 2008, 20:53:43 od cesarica18 »
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mene moze da ubije Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1557
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia e61i
opusta, daje hrabrost, uzivanje, osvezava Smile moja druga ljubav(nica) Smile

kad sam s devojkom ne piijem pivo Smile
IP sačuvana
social share

-  jer nju cuva neko mnogo jak  -
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Bolje pitanje je šta ne može
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC Wildfire S
Oživite vašu kosu
''Pivo šampon'' melem je za obješenu i slijepljenu kosu i odlična je alternativa šamponima kupljenim u trgovinama i uz to je potpuno prirodan proizvod.
Samo pomiješajte jednu limenku piva sa sirovima jajima i ovu smjesu koristite kao običan šampon. Nekad davno ljudi su uistinu koristili sirova jaja umjesto šampona - osim što navodno čiste kosu čak se i pjene. No samo zapamtite da će se ovaj šampon pokvariti ako ga ne potrošite za par dana. Zapravo ovo je tretman koji je dovoljno primijeniti jednom mjesečno.
Pivo možete koristiti i samo kao regenerator – operite kosu s njim, pustite da se osuši i onda ga isperite...

Eto.  Smile A ja gledao u čudu drugaricu kad mi je pričala šta je uradila...
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 04:36:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.