Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 09:54:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prostor za gresku ~ Margin of error  (Pročitano 1497 puta)
07. Apr 2010, 15:53:19
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Imate li ga?
Ili smatrate da vam nije potreban? 
Koliko smo u životu svesni da možda grešimo?
Kada nešto tvrdimo, da li smo svesni da je tvrdnja nešto što se zapravo jako retko može iznositi?
Da li smo to postali previše samouvereni, ubeđeni da sve znamo?
Da smo iskusni i da je naše iskustvo sasvim dovoljno za iznošenje nekih opštih pravila i zaključaka, za primenu u rešavanju svih mogućih i nemogućih problema?

Nekako mi se čini da je glagol tvrditi sasvim neopravdano i neprimereno zamenio glagole verovati, smatrati, misliti... Nekako ne dajemo sebi prostor za grešku. Da li kada iznosimo svoje mišljenje polazimo od toga da je sasvim moguće da nije sve baš tako, da ne znamo i ne vidimo sve, ili polazimo od toga da smo sigurno u pravu, da to ne može biti nikako drugačije! I ne dovodimo svoj stav u pitanje, dok ga ne dovede neko drugi. Pa možda ni tada... 
Ovde mislim i na svakodnevne situacije, na razgovore sa prijateljima, na savete koje dajemo,na naša razmišljanja i odgovore na svakodnevne, bitne i nebitne teme... Da li je u bilo kakvom razgovoru ili diskusiji važno jedino da mi budemo u pravu, ili nam je cilj svakog razgovora i diskusije da ispitamo sami sebe i svoja razmišljanja, ne bi li još malo više saznali i shvatili, i ne bi li ispravili što više grešaka.

Šta vi kažete?
Ili ja grešim što uopšte i pitam?

Autor: Harlekina, Izvor: NM Forum
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Autor: Harlekina, Izvor:  NM Forum    Smile   Smile

Citat
Imate li ga?
Kada nešto tvrdimo, da li smo svesni da je tvrdnja nešto što se zapravo jako retko može iznositi?
Da smo iskusni i da je naše iskustvo sasvim dovoljno za iznošenje nekih opštih pravila i zaključaka, za primenu u rešavanju svih mogućih i nemogućih problema?
Na ta pitanja je teško dati objektivan odgovor. Mislim...da li smatram da mi je potreban prostor za grešku? Pa svakako nisam toliko odlepio da mislim da je nemoguće da napravim grešku, znači potreban mi je.  I imam neki prostor za grešku, skoro svako ga ima, e sad koliki je objektivno taj prostor, da li je dovoljan, da li bi trebalo da bude veći ili je možda već prevelik...ko zna?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
maksimalno sam fleksibilna, nisam ranije bila bas takva  Smile
ostavljam mnogo prostora za gresku i svoju i tudju i uopste mi nije bitno da budem u pravu u svakodnevnoj konverzaciji sa ljudima. U poslu sam jednosmerna, uvek kazem sta mislim ako me pitaju, bez obzira na konacni ishod. Smatram da privatni zivot mora da bude odvojen od poslovnog, pa samim tim u korespodenciji sa kolegama nemam sujetne potrebe ili ciljeve, da bih morala da dokazujem ili po svaku cenu budem u pravu. Ljudi uvek i onako misle ono sto zele, ko sam ja da im menjam utisak ili misljenje.. nisu mi porodica, ni rodjaci.

Jedino gde mi je do kraja bitno da me saslusaju i uvaze moje misljenje jeste sa nekoliko prijatelja i porodicom. Tu sam u stanju da upirem kao majmun da isteram svoje ili pravdu. Cesto i kontra-produktivno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
You must meditate and kill your eggo, then you will be errorless, because you won't care!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Niko od nas nije bezgresan.Ono sto je vaznio o greskama je da ih treba uociti i uciti na njima kako se ne bi ponavljale.Moji razgovori obicno vode u diskusiju u kojoj ja mogu ali ne moram biti u pravu,kazem iskreno kako mislim pa sta ispadne.Neki put budem u pravu ali desi se i da ne budem i priznajem da sigurno u dosta slucajeva i pogresim kada vodim razgovor i kada dam komentar na nesto ili nekog ali obicno brzo i uvidim da sam pogresio.

Po meni svaka osoba mora sebe proispitivati makar sa vremena na vreme da li su odluke koje donosi za sebe i druge i saveti koje daje pravi inace se moze desiti da krene stazom koja mu nece doneti previse dobrog.Najgore su one osobe koje nikada to ne rade jer nikada i ne shvataju da su pogresile vec jednostavno stalno grese a posle nekoliko vezanih gresaka i obicno uvek kada im se nesto lose desi se pitaju zasto im se nesto desava i obicno u svemu okrive nekog drugog a samo ne sebe

Saveti i razgovori sa prijateljima obicno mogu da pomognu u tako necemu ali treba se paziti zluradosti koja se nazalost cesto desava i nauciti razlikovati prave savete i komentare od zluradih.Dosta puta mi se desavalo da prijatelj zaista pomogne da uvidim neku svoju gresku ali mi se dosta puta desavalo i da odmognu jer znam da sam rekao ili uradio nesto kako treba ali elem njima se ne svidja i to obicno iz njihovih licnih razloga a ne zato sto smatraju da nisam u pravu

Po meni odgovor na ovo pitanje je da je mnogo bitnije da ispitamo sebe i svoja razmisljanja kroz razgovore i savete ali da nam vrlo cesto licna sujeta ne dozvoljava prihvatanje razlicitog misljenja od naseg i da trebamo teziti ka preispitivanju stavova a pri tome gledati da sto vise zanemarimo licnu i sujetu drugih ljudi
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6630, valjda
Себи остављам простор за грешку кад год је могуће. Другима остављам обавезно  Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Po meni,velicina ega je obrnuto proporcionalna velicini prostora za gresku,hocu reci da uglavnom nezreli i glupi ljudi imaju taj problem sto misle da su uvek u pravu ili superiorni u bilo kom smislu,bar sam naletao samo na takve...predpostavljam da su takve osobe svesne svojih kapaciteta( koji su niski) pa i u drustvu ispadaju glupi po 100 puta na dan i samim tim se desava neretko da ih neko zajebava na ovaj ili onaj nacin...to rezultira time sto ce takve osobe verovati samo sebi a kada dodju u neku diskusiju,svoje misljenje ce uzdici iznad svacijeg,bez da poslusaju i skapiraju tudje argumente,sto cesto i ne mogu...ovo pricam na osnovu iskustva sa ljudima iz okruzenja,mislim pojedincima...
IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Vredi odslusati:

IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Imate li ga?

Nekako mi se čini da je glagol tvrditi sasvim neopravdano i neprimereno zamenio glagole verovati, smatrati, misliti... Nekako ne dajemo sebi prostor za grešku. Da li kada iznosimo svoje mišljenje polazimo od toga da je sasvim moguće da nije sve baš tako, da ne znamo i ne vidimo sve, ili polazimo od toga da smo sigurno u pravu, da to ne može biti nikako drugačije! I ne dovodimo svoj stav u pitanje, dok ga ne dovede neko drugi. Pa možda ni tada... 
Ovde mislim i na svakodnevne situacije, na razgovore sa prijateljima, na savete koje dajemo,na naša razmišljanja i odgovore na svakodnevne, bitne i nebitne teme... Da li je u bilo kakvom razgovoru ili diskusiji važno jedino da mi budemo u pravu, ili nam je cilj svakog razgovora i diskusije da ispitamo sami sebe i svoja razmišljanja, ne bi li još malo više saznali i shvatili, i ne bi li ispravili što više grešaka.

Šta vi kažete?
Ili ja grešim što uopšte i pitam?

Autor: Harlekina, Izvor: NM Forum
Greska je samo rec ona u uzrocno-posledicnoj stvarnosti ne postoji, bas kao i reci "sloboda", "mir",
"problem"....
Ljudi ne grese, oni samo rade sve sto su morali da rade. Ubica nije napravio gresku kada je nekoga ubio, posto je to morao da uradi da bi mogao da se definise kao ubica. Isto vazi za lopove, prevarante, manijake...
koji su kao takvi rodjeni, posto to ne moze da bude onaj koji za to nije rodjen.
Religija je uspela da ubedi ljude da greska postoji.
Jos nisam naisao na ljude koji u razgovoru ne zele da budu u pravu, a da li je neko u pravu zavisi samo od toga da li govori istinu ili ne.
Guru Pitka ( "Love Guru" ) je elegantno objasnio da greska ne postoji recima " There is no such thing as failure, only early attempts at success "
Vredi odslusati:
Zasto vredi to odslusati ? Da li gledanje celog filma " Any given Sunday " garantovano nekome donosi neku vrednost ?
You must meditate and kill your eggo, then you will be errorless, because you won't care!
Da li ta rec "eggo" ima neke veze sa jajima ?
« Poslednja izmena: 10. Apr 2010, 14:44:17 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
LG 4X HD
Citat
Greska je samo rec ona u uzrocno-posledicnoj stvarnosti ne postoji, bas kao i reci "sloboda", "mir",
"problem"....
Ljudi ne grese, oni samo rade sve sto su morali da rade. Ubica nije napravio gresku kada je nekoga ubio, posto je to morao da uradi da bi mogao da se definise kao ubica. Isto vazi za lopove, prevarante, manijake...
Zvuči neverovatno čak i meni ali mislim da sam skapirao šta si hteo da kažeš, ipak nisi u pravu...
Greška jednog lopova se ne ogleda u tome što je on nešto ukrao, kao što si i sam primetio to je uslov da bi se on lopovom uopšte mogao nazvati, ali se njegova greška može ogledati u činjenici da je uhvaćen, ako jeste.
Naravno možeš da tvrdiš da on u stvari i nije lopov sve dok nije uhvaćen ali to je već neka druga priča.
Možeš i da tvrdiš da je hvatanje normalan sled  stvari  za jednog lopova i da zbog toga ne predstavlja grešku  već uobičajen tok događaja, ali sa obzirom koliko je lopova na slobodi i takva tvrdnja bi pala u vodu. Ili bi se njegovo ne hvatanje moglo pripisati društvu ili policiji kao greška.
Dakle, greška kao uzrok uvek ima posledicu iskakanje  iz uobičajenog ili željenog toka događaja. A kada uočiš koliko svari ne ide svojim regularnim tokom postaje jasno da se greške dešavaju i da itekako postoje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 09:54:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.