Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Adobe Photoshop - razmjena misljenja, savjeti, i slichno - ne otvaraj novu temu  (Pročitano 598358 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
BlackBerry PRC
Neke slike koje sam konvertovao u crno-bele imaju neku kao zelenkastu nijansu kada se odrade kod fotografa  Smile
Vise sam u fazi petljanja, prebacim sliku u grayscale, malo doteram levels i povecam contrast kako ne bi preovladavali sivi tonovi vec da odnos crne i bele bude izrazeniji. Da li mozda preteram sa kontrastom? Oteram do vrednosti 30-40.. 50 nekad.. tada izgleda lepse nego onako bezlicno sivo...
I to vise slike koje su na sebi imale nebo ili frvece, slika krovova u Petrovaradinu izgleda bas okej kao crno bela a primenjujem iste korake prilikom konverzije..
Zasto nisu cisto crno-bele nego imaju neku zelenkastu nijansu?

edit:
i pitanje broj 2: za svaku sliku koju ucitavam pita me za embedded color profile, da li hocu da ga koristim ili discard..Slike u boji su "normalne" kada uradim discard a ako prihvatim color profile onda dobiju zuckastu nijansu. Ali crno bele kada ucitavam koju god opciju da izaberem slika je zuckasta tamo gde treba da bude bela...
Pri prvom startovanju PS-a rekao je nesto kako moj color profile LG204WT nesto nije u redu bla-bla ali ko bi znao sta sam tu kliknuo..  Smile Kako da podesim te color profile i koji da .. ovaj.. postavim?
« Poslednja izmena: 15. Sep 2009, 19:24:12 od moonray »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Mrzim rasizam, crnce i kineze!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5559
Zastava U kreditima
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia No kašlje
Neke slike koje sam konvertovao u crno-bele imaju neku kao zelenkastu nijansu kada se odrade kod fotografa  Smile
Vise sam u fazi petljanja, prebacim sliku u grayscale, malo doteram levels i povecam contrast kako ne bi preovladavali sivi tonovi vec da odnos crne i bele bude izrazeniji. Da li mozda preteram sa kontrastom? Oteram do vrednosti 30-40.. 50 nekad.. tada izgleda lepse nego onako bezlicno sivo...
I to vise slike koje su na sebi imale nebo ili frvece, slika krovova u Petrovaradinu izgleda bas okej kao crno bela a primenjujem iste korake prilikom konverzije..
Zasto nisu cisto crno-bele nego imaju neku zelenkastu nijansu?

Nije do tebe, nego do foto masine. Vjerovatno nije kalibrisana kako treba ili kada treba.

i pitanje broj 2: za svaku sliku koju ucitavam pita me za embedded color profile, da li hocu da ga koristim ili discard..Slike u boji su "normalne" kada uradim discard a ako prihvatim color profile onda dobiju zuckastu nijansu. Ali crno bele kada ucitavam koju god opciju da izaberem slika je zuckasta tamo gde treba da bude bela...
Pri prvom startovanju PS-a rekao je nesto kako moj color profile LG204WT nesto nije u redu bla-bla ali ko bi znao sta sam tu kliknuo..  Smile Kako da podesim te color profile i koji da .. ovaj.. postavim?

LG204WT je profil tvog monitora.
To je profil kalibracije boja koje najprirodnije i najblize predstavljaju model koji ce da se odstampa. Ukoliko si u medjuvremenu mijenjao monitor, moze doci do problema i nejasnog predstavljanja boja.
Podesavanja se nalaze na precici Ctrl+Shift+K...
Malo procackaj, pa vidi sta ti odgovara...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Pozdrav svima ! Ja bih samo da pitam, kako mogu skinuti .gif animaciju sa neta ?  Smile To je nemoguce odraditi sa desnim klikom, pa save image as ....

Unapred zahvalan !   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ja ti druze ne mogu pomoci, posto je meni to moguce...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
Citat
ja ti druze ne mogu pomoci, posto je meni to moguce...

Da li je uopste moguce ?  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Život je igra u kojoj ne postoji save game

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
Zastava ko zna kad i ko zna gde
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Jedino da stranicu sa koje hoćeš da skineš gif nađeš u keš folderu browser-a.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung e250,Nokia N73
A kako to odraditi ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

nemojte deci stavljati drogu u heroin opasno je!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6869
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 13
pre neki dan sam video sliku na netu i krivo mi je sto je nisam skinuo da vam pokazem.......na slici je devojka koja se slikala priljubljena uz ogledalo i naslonila sake na isto.......da fora bude jos veca ona je u boji a njen obris u ogledalu crno beli.........odusevio sam se idejom.......kako to mogu napraviti????
IP sačuvana
social share
[/url]

Kad svi misle isto,niko ne misli mnogo!!!

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
Pozdrav svima ! Ja bih samo da pitam, kako mogu skinuti .gif animaciju sa neta ?  Smile To je nemoguce odraditi sa desnim klikom, pa save image as ....

Unapred zahvalan !   Smile
U Operi moze, desni klik pa Save Image...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8869
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Sony Xperia Neo L
kako napraviti da auto blica?
p.s: kasnije cu okaciti sliku da vam pokazem na sta mislim,nesto me sad usb kabal zeza  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 123
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.