Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 08:49:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Priča o "Razlazu"  (Pročitano 618 puta)
10. Avg 2006, 09:16:13
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Priča o "Razlazu"

Glumcu, scenaristi i producentu Vinsu Vonu su, kao što kaže, prilično dosadili scenariji za romantične komedije koje je dobijao, jer je većina bila kliše - zaplet u kome glavni junaci, uglavnom zaljubljeni ekscentrici, prolaze kroz svakojake "teške" situacije i "nerešive" probleme, pre nego što se sve završi holivudskim srećnim krajem. Godinama je želeo da snimi antiromantičnu komediju i da ispriča priču o ljubavi koja je "skrenula s puta". Verovao je da su veze same po sebi veoma izazovne i zabavne i bez dodavanja glupavih skrivenih poruka i motiva, kao što je venčati se s nekim u roku od deset dana kako bi se dobilo deset miliona dolara.

Glumac, nosilac glavnih uloga u nizu uspešnih filmova, uključujući i najprofitabilniju komediju u 2005. godini - "Lovci na deveruše", i najintrigantniji film iz iste godine - "Gospodin i gospođa Smit", te "Pazi, lopta!" i "Starski i Hač", objašnjava: "Pitao sam se kako bi bilo napraviti film koji nije tradicionalna romantična komedija? Razmišljao sam o filmu i o tome kako bi u stvari bilo zabavno videti dvoje ljudi koji prolaze kroz raskid, kroz sav bol koji raskid donosi i sve to dok još žive pod istim krovom. Preterana posvećenost u komedijama je apsurdna. Više volim stvari zasnovane na realnosti."

Ideja je zaokupila Vonovu pažnju tokom nekoliko narednih godina, ali je s realizacijom počeo tek kad je upoznao scenariste Džeremija Gerelika i Džaja Lavendera. Prvenac dvojice scenarista bio je tekst, komedija u kojoj bi glavnu ulogu igrao Vins Von. "Bilo je to u avgustu 2001. godine. Napisali smo scenario za film u kome smo zamišljali Vinsa", priseća se Lavender.

Gerelik i Lavender su kući "Vins Von komedije" prodali scenario koji se jednom prilikom našao na stolu Vonovog menadžera, kome se dopalo ono što je pročitao. Pisci su se već u decembru 2002. našli u istoj prostoriji s glumcem i producentom kako bi prodiskutovali o projektu, ali je Von imao nešto drugo na umu. Otkrio im je svoju ideju za "razlaz film" i do kraja sastanka bilo je jasno da je sada već troje ljudi rešeno da naprave "malo drugačiju komediju".
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Projektu "Razlaz" trebalo je nekoliko godina da stasa, ali su scenaristi pred kraj 2004. godine proveli tri meseca u Vonovoj kući u Los Anđelesu, radeći na scenariju i po 20 sati dnevno. "Živeli smo u Vinsovoj kući tri meseca!", smeje se Gerelik. Prilikom pisanja scenarija Von, Gerelik i Lavender odglumuli su puno scena improvizujući dijaloge. "Bilo je trenutaka kada je Vins vikao i držao monologe. Samo iz toga mogli smo da izvučemo pet strana teksta", kaže Lavender. Gerelik i Lavender su stvarno osetili da su "pronašli film" tek nakon ta tri meseca rada na scenariju uz neizmernu pomoć Vinsa Vona, koji je ujedno postao i koscenarista. "Gotovo da nema dela u scenariju koji ne nosi i Vinsov pečat", dodaje Lavender.

Kada je scenario završen, Vins je stavio svoj producentski šešir i pošao u Holivud u trgovinu. Kako je ranije bio producent krimi-komedije "Made" iz 2001. sa svojim partnerom Džonom Fevreom, hteo je da producira "Razlaz" kao prvi film nove producentske kuće "Wild West Picture Show Productions". Nije mu dugo trebalo da nađe pravi studio. Nakon samo 30 minuta uvodnog sastanka u "Univerzal studiju", dogovor je sklopljen. Producent Skot Staber kaže: "Scenariji za romantične komedije su uvek izazov, jer su retke priče koje mogu da budu emotivne, a da se pri tome negde ne zagubi komedija. Međutim, nakon što sam pročitao ovaj scenario i video se s Vinsom i piscima, bilo mi je jasno da je ovo nešto potpuno drugačije i da može da ispadne i veoma zabavan, ali i emotivan film."

Kada se u priču uključio i studio, Vins je odmah počeo da razmišlja o režiseru. U toku razgovora s ljudima iz studija isplivalo je ime Pejtona Rida. Rid je režirao romantičnu komediju "Dole ljubav" s Rene Zelveger i Juanom Mekgregorom i kultnu klasik komediju "Bring it on" s Kirsten Danst. "Dopao mi se 'Dole ljubav' i ono što je radio s kamerom u filmu. Upoznao sam se s Pejtonom i bio je sjajan, veoma pametan i jako zabavan."

Rid je pročitao scenario za 'Razlaz' i odmah je bio zainteresovan. "Dopala mi se ideja da radim s Vinsom i da snimimo priču o dvoje ljudi koja bi u rafovima u prodavnici mogla da se nađe pod etiketom 'romantične komedije', ali apsolutno nije tipična romantična komedija. U scenariju se krila neka misterija i pitanje da li će to dvoje završiti zajedno. Ta tenzija mi je bila zanimljiva", kaže Rid. "Taj žanr postoji odavno, ali ljudi uvek pokušavaju da mu priđu s raznih strana. Ono što je mene privuklo u scenariju jeste to što ne gledate kako romansa cveta, već kako vene. Zapravo, razlaz je univerzalnija stvar, prisutnija nego romansa koja se naprasno desi."
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 08:49:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.