Ako ste u potrazi za najsvježijim statističkim podatcima vaša internet destinacija je Worldometers.info, svjetske statistike u real timeu. Podatci o svemu i svačemu koji nikad ne miruju.
U ponedjeljak, 30.11. u 10:55:36 na svijetu je bilo točno 6.809.292.005 stanovnika i taj broj se nevjerojatnom brzinom približavao sedmoj milijardi.
Dinamika svijeta u brojevima predstavljena je na webu Worldometers.info Od uistinu uzbudljivih do uistinu šokantnih podataka, Worldometers broji sve.
Tako možete saznati da svakih pet sekundi netko umre zbog bolesti uzrokovane onečišćenom vodom, no optimizam uz tu bolnu statistiku ulijeva činjenica da u svakoj sekundi 10 ljudi dobije pristup čistoj vodi.
Ili pak da se na ilegalne droge u svijetu troši puno, puno više novaca nego na edukaciju i vojsku zajedno!!!
Zavirite u čarobni svijet statistike i saznajte kuda ide ovaj svijet.
Jako zanimljiv site Mada mislim da se ovo brojanje vise zasniva na nekoj statistici nego na stvarnom brojanju podataka, ali moze se stvroiti fina predstava o nekim stvarima... Narocito je zanimljiv onaj broj kilometara koje zemlja prelazi u svemiru, ko bi rekao da smo tako brzi
"Znam da ce te uskoro imati te predivne predsednicke izbore koje mnogo volite, bice veoma zabavni i siguran sam da cim se završe izbori da ce zemlja odma biti primetno bolja. Što se mene tice, ja cu biti kuci i raditi esencijalno isto što i vi, ali kada ja završim sa drkanjem barem cu imati nešto da pokažem" - George Carlin