Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:20:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 65 godina od Dana "D"  (Pročitano 3250 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Rusi savladase vuka, saveznici odrase kozu... Smile
ehm,lepo rece covek...   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung sgh-550i

da , to je taj jedan koji se borio  Smile Smile Smile .....

-------------[

quote author=ujkaalbert link=topic=443786.msg7186748#msg7186748 date=1244303998]

Po meni su imali sanse da u prvim satima zaustave saveznike na plazama i da probaju da im ne dozvole da probiju obruc.

vodi racuna da vecina nemachkih snaga nije bila na samoj obali , nego stotina kilometara dalje u unutrashnjosti jer prosto nisu znali gde ce iskrcavanje biti . koliko se secam , bila su 3 plana za odbranu :

1. romelov - da oklopne jedinice bude deo obalske odbrane

2. von runshtadov da oklopne jedinice sachekaju da neprijatelj prodre duboko u francusku (pariz i dalje) pa tek onda da izvrshe kontranapad.

3. hitlerov (koji je i sproveden) - "pomirenje" ova dva koncepta , oklopne rezerve pozicionirane tako da mogu da stignu do obale za nekoliko dana ,dokle obalske snage treba da "izdrze"  Smile

I ne zaboravite da su na samoj obali Nemci postavili najgore jedinice, uglavnom nesposobne da ucestvuju na Istocnom frontu, bez ili sa vrlo malo transportnih sredstava i teskog naoruzanja, kao i da je Luftvafe u tom trenutku bila skoro potpuno osakacena i brojcano inferiorna
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Nemci su bili totalno nespremni,mislim cak da je Romel dan pred iskrcavanje otisao u Berlin na proslavu rodjendana,sto govori da nisu imali pojma ni kada ce,niti gde ce biti iskrcavanje.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2009, 18:38:34 od Cane Mafija »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Njih je najviše zeznuo onaj leš što su ga Englezi bacili pred Špamsku obalu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Njih je najviše zeznuo onaj leš što su ga Englezi bacili pred Špamsku obalu.

To oko podmetanja lesa je vezano za iskrcavanje na Siciliju. Smile
Ima i dobar film na tu temu.http://www.imdb.com/title/tt0049471/
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Nemci su bili totalno nespremni,mislim cak da je Romel dan pred iskrcavanje otisao u Berlin na proslavu rodjendana,sto govori da nisu imali pojma ni kada ce,niti gde ce biti iskrcavanje.

pa da su nemci imali tachno pojma gde ce biti iskrcavanje ,do njega ne bi ni doshlo .  Smile podsecam da je normandija samo jedan malen deo francuske obale , koja je dugachka bukvalno hiljadama km.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Kolko ja znam iz ranije literature baš je bilo u pitanju mazanje očiju u okviru priprema za invaziju. Čak su išli dotle da su mu u džep stavili karte od pozorišne predstave koja je bila par dana pre toga u Londonu. Inače taj čovek je bio beskućnik i nađen je mrtav na ulici. Al sad ko bi ga znao.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung sgh-550i
i to na proslavu rodjendana svoje zene!
 Smile
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Nije bas da su bili nespremni.Vrsene su ozbiljne pripreme oko atlanskog zida jos od 1942.Jednostavno nisu mogli da brane tako dugacku obalu,sa tako malo trupa.Vecina trupa se u tom trenutku nalazila na istocnom i Italijanskom frontu.Dok su na zapadnom frontu bile vecinom jedinice bez velikog iskustva u borbi.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
.Dok su na zapadnom frontu bile vecinom jedinice bez velikog iskustva u borbi.

treba razdvojiti trupe koje su chinile obalsku odbranu i oklopnu rezervu , u kojoj su bile neke od najboljih jedinica (SS Leibstandarte Adolf Hitler , SS Das Reich , Panzer-Lehr ,SS Hitlerjugend ,schwere-Panzer-Abteilung 503 ...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 17:20:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.