Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 4%Katolicke crkve.........  (Pročitano 10398 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Upravo se događa ono što je Laslo naveo. U seksualnom zlostavljanju nema, barem načelno, odnošaja, to već prelazi u silovanje, nego se prelazi nekakva granica. Ta je granica kod svakog čovjeka drugačija i više/niže postavljena, a u takvim slučajevima se postavlja vrlo visoko. Pričao mi profesor koji je studirao na sveučilištu u SAD -u kako profesori tamo ispituju s vratima otvorenim ili po grupama da ne bi slučajno došlo do kakvih optužaba.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Laki, mogao bi poceti primenjivati taj vid saslusavanja i isptivianja, ko zna sta nosi dan sta nosi noc u tom vasem profesorskom poslu Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Celibat je u svakom slucaju potpuno nehriscanska i nebiblijska doktrina koja nema veze sa pravom religijom - cisto da napomenem zato sto mnogi smatraju da je prvi greh bio seks i seksualni odnos - CISTO IZOPACENJE ISTINE.

A sto se tice ovih pojava... pa sta ocekivati od ustanove koja je kriva za devijaciju istinitih ucenja nego da ta ucenja proizvedu ovakve tragicne pojave?
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Celibat ima temelj u Bibliji, no više spada na tradiciju Crkve, a kad govoriš o " devijaciji istinitih učenja", mislim da se i to odnosi na Katoličku crkvu, ako i postoje takve devijacije one ne proizvode devijantno ponašanje na seksualnom području.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: Sasha1
Celibat je u svakom slucaju potpuno nehriscanska i nebiblijska doktrina koja nema veze sa pravom religijom - cisto da napomenem zato sto mnogi smatraju da je prvi greh bio seks i seksualni odnos - CISTO IZOPACENJE ISTINE.

A sto se tice ovih pojava... pa sta ocekivati od ustanove koja je kriva za devijaciju istinitih ucenja nego da ta ucenja proizvedu ovakve tragicne pojave?

Pa budući da je celibat "nekršćanski", onda ovi pedofili očito čine dobro kad se predaju seksualnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Celibat u smislu ucenja da je brak sa zenom grijesan je nekrscanski. Takvu praksu uvela je Semiramida u Babilonu, takva praksa ne postoji u Bibliji nigdje, to je cista tradicija preuzeta od drugih naroda.

@Laslo
Znas dobro na sto sam mislio, ali se opet pravis naivan...  Smile Joj, bre, pravo si cedo "nevine" Katolicke crkve.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
@ Sale

Znaš ti na što sam ja ironizirao.

Kad smo već kod celibata, zašto se Isus nije ženio i zašto apostoli nisu vukli svoje žene za sobom, te na kraju krajeva zašto Isus nije prisilio (čitaj uvjerio) i Ivana da se i on oženi.

Celibat se ne bazira na grešnosti braka kao takvog (to su katarska učenja), nego na drugim osnovama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Dragi moj,

Ti znas da je Isus dosao na svijet sa misijom da se zrtvuje za nase grijehe. Stoga, znajuci zasto je ovdje, znao je da ce Njegov zemaljski zivot biti okoncan ubrzo, te bi bilo od njega krajnje neodgovorno da je ostavio udovicu i djecu iza sebe. Bog je ipak racionalan Bog!

Apostoli su bili ozenjeni. Pavao posve sigurno barem nekada je morao biti ozenjen, sto je jasno iz Biblije, Petar je imao punicu... Pavao bas govori Korincanima o drugim apostolima koji su imali zene.

Brak u Bibliji nigdje nikome nije zabranjen, ni propovjednicima ni apostolima. Niti je obvezan da neko mora ulaziti u brak ako ne zeli. Ali pederastija sasvim sigurno je zabranjena i pise da takvi nece uci u Carstvo nebesko. Sta nam to govori o takvim svecenicima sam ces ti vec zakljuciti, a ne sumnjam i da ces nastaviti da ironiziras Smiley.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Kršćanstvo nije preuzelo ničiju nauku da je brak sa ženom griješan. Poznat je i stav i nauka Katoličke crkve o braku, a poznat je i stav i mišljenje o celibatu.
Veliko je pitanje i mislim da odgovor ne možemo nikako točno znati, no reći da Isus nije imao ženu zbog racionalnih razloga, tj. zbog znanja da će skoro skončati, čini mi se ipak previše egzibicionistički.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3156
Zastava Shorewood, WI
mob
Samsung Galaxy S6
Da li je celibat uspostavljen kao sredstvo manipulacije sveštenstvom?
IP sačuvana
social share

Dreadnot is proud to be here, sharing madness with you Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.