Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 3D modelovanje  (Pročitano 1265 puta)
03. Okt 2005, 23:38:07
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA

Ko god se bavi 3D modelovanjem prvo sto mu padne na pamet je 3D Studio Meks [3D

Studio Max] koji je sigurno najzastupljeniji program ove vrste u svetu. Ali lagano mic po mic

svet pocinje da osvaja novi program Rinoceros [Rhonoceros- nosorog]. Ja sam prosle godine

prvi put imao susret sa tim programom i ostao bez daha... Stvarno izuzetan program a stvorio

ga je lik koji je bio pionir vektorskog crtanja, programe je radio jos pre nego sto su racunari

usle u domove obicnih smrtnika. Mislim da se preziva O Nil a inace se jedno vreme povukao iz

tog sveta i jednog dana se vratio i kada je video glomaznost i slozenost programa on je

nekako u ljutnji i revoltu uradio nesto sto je po meni buducnost a to je gore pomenuti

Rinoceros.

Kao prvo on objedinjuje sve sto moze da se radi vektorkim crtezima i sto je najlepse

odmah se radi kao 3D crtez. Uopste nije slozeno kao sto se cini jer je sve pregledno. Radi se

pomocu alatki sa panela ali ima i ukucavanja komandi i koordinata kao u Auto Kedu. Ali dok je

Auto Ked cisto inzinjerski program gde se ne bas jednostavno dolazi do 3D crteza ovde ga

dobijate odmah. Moze se projektovati zgrada ali i vazna za cvece. I na njoj raditi razne

gravure i natpise. Jedna posebna varijanta programa se koristi za 3D projektovanje nakita i to

je trenutno veoma unosan posao.

Ono sto je izuzetno kod ovog programa je mogucnost izvoza uradjenog fajla- moze u

svim mogucim formatima, bilo da vam treba za CNC glodalicu ili za rendering u Maji, kao 2D

crtez, Makromedija Sokvejv, Studio Meks i da ne nabrajam dalje. Sto je bitno, povrsine su

savrsene jer je uradjen model vektorski a ne kao kod mnogih poligonalni. Skoro sam video na

internetu da cak koristi i u programima za termicka i dinamicka naprezanja. Jednom recju

prava stvar.

Evo malo slika kako to sve izgleda:

1. Ovo je pregled radnog prozora de imate sve projekcije a gonja desna vam daje prostorni

rikaz. Ako dva puta kliknete na odredjeni prozor onda se isti uveca preko celog ekrana.
2. Sad sam cisto za vas na brzaka razvuko jedan cilindar da bi videli kako je taj element

rasporedjen po prozorima i da steknete odredjenu sliku.
3. Ovo je prikaz njegove pomoci i da budem iskren dosta pomaze al na par mesta brljavi...

mislim da sam ipak ja tu nesto zeznuo Smiley)
4. Jedan primer izvoza je ova slika aviona izvezenog kao slika.
5 A u rukama majstora kad se dobro uradjen vektorski crtez izredneruje moguce je dobiti

ovako verni prikazi- ovo je uradio moj drug iz engleske Roni Oshourn, inace internet javnosti

poznat kao Skajrejder 3D [ Skyraider 3D]

Eto tolko od mene i nadam se da ce vam se svideti ovaj program ako ga ikad uvatite

u ruke.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Rino1.jpg
(86.22 KB, 800x600)
Rino2.jpg
(96.74 KB, 800x600)
Rino3.jpg
(101.15 KB, 800x600)
Rino4.jpg
(48.33 KB, 640x344)
Rino5.jpg
(67.2 KB, 800x533)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
Kako doci do ove zanimljive stvari?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Google is a mans best friend: http://www.rhino3d.com/download.htm
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
Upravo tako i to je 30 dana verzija a ima negde i serijal da se nadje al ja ne smem da idem na ti sajtovi zbog razni akrepi sto ulecu u racunar...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
probao ja to pre oko pola godine, jbga ja navikao na 3dsm mozda probam da se malo udubim u ovo...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
Nem pojma Zenitu- cuo sam licno da su mnogi batalili sve i uzeli Rinoceros al ja tek pocinjem da se bijem sa njega pa ne znam. Valjda je najbolje da se uradi model u njemu pa ga razvalis u Maji al nisam probao pa me ne uzimaj bas sa poverenjem Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.683 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.