Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 09:18:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 2046  (Pročitano 539 puta)
07. Jun 2005, 21:38:48
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
2046

Žanr: drama, romansa, naučna fantastika
Trajanje: 120 min.
Zemlja: Kina, Francuska, 2004
Festivali: Kanski filmski festival - selekcija
Nagrada na Festivalu "Screen International"



Glavne uloge:   

Toni Leung (Tony Leung), Gong Li (Gong Li), Džang Ciji (Zhang Ziyi), Fej Vong (Faye Wong), Takuja Kimura (Takuya Kimura), Megi Čeung (Maggie Cheung)
Scenario:   Vong Kar Vai (Wong Kar Wai)   
Režija:   Vong Kar Vai (Wong Kar Wai)    

SINOPSIS

Bio je pisac. Mislio je da piše o budućnosti, a to je u stvari bila prošlost. U njegovom romanu svakog časa misteriozni voz polazi za 2046. Svi koji su otišli tamo imali su istu nameru: da povrate izgubljene uspomene. Govorilo se da se u 2046. nikada ništa ne menja. Niko nije sasvim sigurno znao da li je to tačno, jer se niko ko je otišao tamo nije vratio - osim njega. On je bio tamo i izabrao je da ode odatle - želeo je da se menja.

O FILMU

Sama produkcija filma trajala je tri godine.

To je film o ljubavi, čežnji i našoj nesposobnosti da pokidamo okove prošlosti. Film 2046 je fascinantna koreografija tela i setova sa bogatom fotografijom i neverovatnom muzikom.

O REŽISERU

Vong Kar Vai
Rođen je 1958. godine u Šangaju. Diplomirao je na Politehničkoj školi u Hongkongu 1980. godine. Nakon završene škole, počeo je da radi na televiziji kao asistent produkcije, a zatim i kao scenarista na televiziji, a kasnije i na filmu. Njegov rediteljski debi - "Wong gok ka moon", prikazan je 1989. godine na Kanskom filmskom festivalu u okviru programa "Nedelja kritike".

O GLUMCIMA

Džang Ciji
Rođena je 1979. godine u Pekingu, Kina. Jedna je od najvećih tamošnjih zvezda poslednjih godina. Zadivila je publiku debijem u filmu Žanga Jimoua "The Road Home". Film je osvojio Srebrnog medveda na Festivalu u Berlinu 2000. Njen munjeviti put do zvezda nastavio se zahvaljujući Oskarom nagrađenom filmu Anga Lija "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" ("Crouching Tiger, Hidden Dragon"), a potom i epskom pričom istog Žanga Jimoua - "Heroj". Igrala je i u filmu "Gas do daske" ("Rush Hour 2") pored Džekija Čena. U domaćim bioskopima nedavno smo je gledali u filmu "Kuća letećih bodeža".

Za ulogu u filmu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" dobila je nagradu kritičara za najbolju žensku ulogu na Filmskom festivalu u Torontu 2000. godine, a Udruženje filmskih kritičara Čikaga iste godine proglasilo ju je glumicom koja naviše obećava. Godine 2001. dobila je MTV nagradu za najbolju scenu borbe, a našla se i na listi 50 najlepših ljudi na svetu koju objavljuje magazin "People". Uskoro ćemo je gledati u filmovima "Jasmin" ("Jasmine Flower" - "Mo li hua kai"), "Gejšini memoari" ("Memoirs of a Geisha") i "Good Cook, Likes Music" (2005).

Megi Čeung
Rođena je 1964. godine u Hongkongu. Filmografija: "Clean" (2004/I), "Heroj" ("Ying xiong" - "Hero"), "Ging chaat goo si juk jaap" ("Jackie Chan's Police Story"), "Ging chaat goo si" ("Jackie Chan's Police Force"), "Meigui de gushi" ("Lost Romance"), "Yuen fan" ("Behind the Yellow Line").

Gong Li
Rođena je 1965. godine. Filmografija: "Miami Vice" (2006), "Young Hannibal" (2006), "Memoirs of a Geisha" (2005), "Eros" (2004), "Zhou Yu de huo che" (2002).

Premijera: FEST 05
U bioskopima: jun 2005. godine
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 09:18:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: vong film wai vai kar

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.