IN < - 2017. hotel u svemiru - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: vaterpolista :
TREND Futurolozi predviđaju velike zarade na novim proizvodima



Predviđanjem budućnosti ne bave se samo vidovnjaci. Velike svjetske korporacije zapošljavaju tzv. futurologe da predvide mogućnost zarade na novim proizvodima.
- Imam mnogo iskustva u različitim oblicima inženjerstva, pratim ono što se tek počinje istraživati, pa imam prilično jasnu predodžbu o tome kada bi se nešto moglo ostvariti i bi li moglo uspjeti na tržištu. Primjerice, običan zdrav razum govori da internetski hladnjaci nisu bili dobra ideja jer je vijek računala oko godinu dana, a hladnjak mora trajati 10 godina izjavio je za BBC Ian Person, futurolog britanske telekomunikacijske korporacije BT.

Neki futurolozima predbacuju da je objašnjavanje zašto nešto nije "upalilo" lakše od predviđanja, no pobornici futurologije kažu da se jednostavno ne može igrati na sigurno i da vizije budućnosti moraju biti radikalne i revolucionarne. No sve ovisi o emocijama, tvrdi britanski analitičar trendova dr. Patrick Dixon:

- Mnogi dosadašnji izumi ni po čemu nisu osobito korisni, ili čak jesu, ali potrošači ih nisu prihvatili. Budućnost je prije svega u onome što ljudi osjećaju prema novim tehnologijama.

Futurolozi BT-a predviđaju da bismo do 2012. godine mogli imati osobne "crne kutije" za snimanje svakodnevna života, a do 2015. televizijsko emitiranje izravno u oko. Do 2017. očekuju prvi hotel u Zemljinoj orbiti, a do 2020. umjetnu inteligenciju u parlamentu. Do 2040. roboti bi mogli postati nadmoćni ljudima, a do 2075. mogli bismo putovati kroz vrijeme.


Izvor: Vecernji list
Autor: pinkie :
ja sam vec rezervisala polupansion 
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo