Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 2007 Renault Megane Sport dCi 175  (Pročitano 1149 puta)
14. Apr 2007, 01:31:26
Moderator
Jet set burekdzija


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung i8510 innov8


Renault Megane Sport dCi 175 je puni naziv novog modela, koji je već raspoloživ u Evropi, a verujemo da će ga i naš uvoznik ponuditi zainteresovanim kupcima.

 

Prvi Renoov model koji nosi oznaku Sport i poseduje dizel motor bi trebalo da nosi cenu od oko 25000 EUR za bazni model, dok će model Lux koštati nešto više.

Četvorocilindrični dizel motor zapremine 2,0 litara razvija 175KS pri 3750 obrtaja i masivnih 360Nm pri 2000 obrtaja. Motor je dodatno modifikovan od strane Sport odeljenja kako bi se ubrzala reakcija motora na komandu gasa, pa će dizel model postizati veoma respektivna ubrzanja u vožnji. Pored toga, motor poseduje turbinu sa varijabilnom geometrijom što poboljšava razvoj obrtnog momenta u svim režimima rada motora. Piezo brizgaljke ubrizgavaju gorivo u cilindre do pet puta tokom jednog ciklusa sagorevanja što umanjuje buku, koju dizel motor proizvodi, omogućava mirniji rad, bolju efikasnost i smanjenje štetnih emisija. Pritisak ubrizgavanja goriva je 1600 bar što obezbeđuje bolje sagorevanje.




Dizel motor u kombinaciji sa šestostepenim menjačem omogućava da Megane, u rukama sposobnih vozača, ubrzava od 0 do 100 kmč za 8,3 sekunde, kao i da postiže maksimalnih 220 kmč.

Glavna karakteristika ovog modela je izuzetno niska potrošnja, koja bi u proseku trebala da se kreće oko 6,5l na 100 pređenih kilometara.

Megane Sport dCi će se isporučivati u standardnoj i Lux opremi, a kupci će moći da izaberu da li žele karoseriju sa 3 ili 5 vrata. Standarni nivo opreme obuhvata 17” aluminijumske felne, 60W RDS CD uređaj sa šest zvučnika, klima uređaj, tempomat, elektrosklopive retrovizore, ABS, ESP sa ASR i CSV sistemima, kožni volan i ručicu menjača kao i putni kompjuter.




Lux oprema dodaje 18” felne, CD MP3 uređaj, pokretanje automobila pomoću kartice i sistem za nadgledanje pritiska u gumama.

Kočioni sistem je, kao i kod benzinskih Sport modela, izrađen u Brembo-u. Prednji diskovi su ventilirajući i prečnika/debljine 312mm/28mm, dok su zadnji 300mm/11mm. Prednje kočione čeljusti su sa četiri klipa što bi trebalo da obezbedi visoku otpornost kočionog sistema na “fejding”.

Continental Sport Contact 2 gume se isporučuju u dimenzijama 225/45R17 ili 225/40R18 kod Lux modela.

Izvor: nacionalnaklasa
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan


Live free or die like a rabbit!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 13279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 6681-7710
daleko je od sporta
IP sačuvana
social share
They shouldn't have put me in the water,if they didn't want me to make waves!
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.