Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pronađeno telo Artura Takača?  (Pročitano 566 puta)
28. Jun 2005, 11:52:43
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Pronađeno telo Artura Takača?
- Kod Gumništa, na kosovskoj strani Kopaonika, pastiri pronašli leš skijaša čija oprema odgovara Takačevoj
- Goran Takač: U ovakvim slučajevima je predviđena stroga procedura, mislim da će telo prvo nositi na obdukciju u Prištinu ili Kosovsku Mitrovicu
Posle skoro 18 meseci, od kada je na padinama Kopaonika prijavljen nestanak Artura Takača, visokog funkcionera Međunarodnog olimpijskog komiteta, sa kosovske strane ćudljive planine pastiri su pronašli leš skijaša čija oprema, po svemu sudeći, odgovara onoj koju je na sebi nosio nestali sportski funkcioner.

- Mi za sada znamo samo da je pronađeno telo, na kome je oprema takva da bi mogla da odgovara opremi koju je nosio moj otac. To je jedina informacija kojom trenutno raspolažem. Pošto je nastradali skijaš pronađen s kosovske strane, ni naša policija nije odmah mogla tamo da krene, već je bila prinuđena da čeka dozvolu od UNMIK - kaže Goran Takač, sin nestalog sportskog funkcionera.

Uviđaj vrši Kosovska policija

Portparol Kosovske policijske službe Refki Morina, potvrdio je za Glas da je nadomak sela Gumnište pronađen leš skijaša u raspadanju.
- Imamo informaciju da je nađen leš skijaša, ali još ne znamo ko je u pitanju. Pastiri su ga pronašli i odmah pozvali policiju. Sada su na redu sudski veštaci koji će da urade obdukciju.
Da li se na prvi pogled može utvrditi od čega je nastradao taj skijaš?
- Teško, jer kako nam je javljeno, telo je u raspadanju i moguće je da tu stoji nekih šest meseci ili čak godinu dana. U svakom slučaju, sada veštaci treba da utvrde da li je nastradali umro ili je ubijen - odgovorio je portparol KPS Refki Morina.

Da li su i vas zvali kako biste eventualno identifikovali pronađeno telo?
- Bio sam spreman odmah da krenem, ali su me vratili nazad, s objašnjenjem da ja ne mogu da prisustvujem uviđaju. U takvim slučajevima je predviđena stroga procedura. Mislim da će telo prvo nositi na obdukciju u Prištinu ili možda Kosovsku Mitrovicu - tvrdi Goran Takač.

Inače, nekad proslavljeni sportista, a potom još uspešniji funkcioner Međunarodnog olimpijskog komiteta Artur Takač je poslednji put viđen 28. januara 2004. godine na Kopaoniku, kako pod punom skijaškom opremom žičarom hita prema Pančićevom vrhu na kome je započela snežna mećava. Iako su mobilne ekipe Gorske službe spasavanja ubrzo krenule u opsežnu akciju, potraga nije dala rezultat. Isto je bilo i kada su se dan kasnije u potragu uključile jedinice vojske i policije, koje su prema rečima njihovih pretpostavljenih detaljno pročešljale svaki pedalj Kopaonika.

Pomoć koju su dobili sa kosovske strane i od jedinica Kfora takođe nije donela nikakve rezultate. Skoro šest meseci posle prijave nestanka, teren su svakodnevno pretresale ekipe sa psima tragačima, sondama, a nestalog Takača tražili su i skupljači lekovitog bilja, speleolozi... ali bez rezultata. Da li je telo koje su pastiri pronašli nadomak sela Gumnište udaljenog oko 25 kilometara od Leposavića, leš nastradalog Artura Takača utvrdiće obdukcija, a potom ostaje da se reši i glavno pitanje: Da li je poznati sportski funkcioner ubijen ili je nastradao nesrećnim slučajem?
N. Matejić

(02. May 2007, 21:38:36)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ubijen artur goran

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.