Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: 11 godina od martovskog pogroma  (Pročitano 171710 puta)
17. Mar 2015, 00:08:09
Veteran foruma
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Danas se navršava 11 godina od martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji. U dva dana nasilja, sa teritorije KiM je proterano 4.012 Srba.

Tokom 17. i 18. marta stradalo je 19 osoba, osmoro Srba i 11 Albanaca. Ppovređeno je 954 osoba.

Zapaljeno je više od 900 srpskih, romskih i aškalijskih domova. Proterano je više od 4.000 ljudi. Srušeno je i oskrnavljeno 35 srpskih crkva i manastira.

Za organizovanje najvećeg nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji od dolaska međunarodnih snaga još niko nije odgovarao. Za učešće u martovskom pogromu na novčane i manje zatvorske kazne osuđen je manji broj od 51.000 Albanaca koliko se procenjuje da je učestvovalo u nasilju.

Za dva dana etnički je očišćeno šest gradova i deset sela.

Ni 11 godina posle proterivanja, većina žrtava martovskog pogroma nad Srbima nije se vratila u svoje domove.

Povod ili izgovor
Nasilju koje je počelo 17. marta prethodila je nesreća u kojoj su stradala tri albanska dečaka.

Albanski mediji su optužili lokalne Srbe da su psima naterali preko reke Ibar šest albanskih dečaka iz sela Čabar kod Zubinog Potoka i tako trojicu oterali u smrt.

Albanski ekstremisti su najpre započeli proteste u južnom delu Kosovske Mitrovice, a u sumrak su krenuli u oružani napad na Srbe u severnom delu grada - gde su intervenisali pripadnici Kfora.

Predstavnici međunarodne zajednice ocenili su tada da je "etnički motivisano nasilje" nad Srbima na KiM "planirano i dobro orkestrirano", ali se ispostavilo da više od 20.000 pripadnika međunarodnih snaga isprva nisu adekvatno reagovali da bi ga sprečili.

U velikim sukobima u Mitrovici ubijena je Jana Tučev, a na terasi svog stana od snajperskog hica poginuo je Borivoje Spasojević. U zapaljenojprizrenskoj Bogosloviji stradao je Dragan Nedeljković.

U selu Drajkovce, ubijeni su Dobrivoje Stolić i njegov sin Borko. U Gnjilanu su popaljene sve srpske kuće, ubijen je Boban Perić dok je Slavoljub Dabić pretučen do smrti. U Kosovskoj Kamenici iz automobila sa srpskim registarskim tablicama izvučen je teško pretučen Jugoslav Savić, koji je nekoliko dana kasnije, od posledica prebijanja, preminuo u vranjskoj bolnici

Nasilje i napadi preneli su se južnije, u selo Čaglavicu i druga naselja na području Prištine, a na meti su se našla srpska sela i gradovi širom pokrajine - Lipljan, Gnjilane, Uroševac, Đakovica i Prizren.

Manje grupe Srba spas su potražile u bazama Kfora, a ostali u bezbednijim srpskim enklavama.

Većina je i danas u kolektivnim centrima, kontejnerskim naseljima blizu Gračanice, ili u tuđim domovima, a malo ko se odlučio na povratak. Oko 250 Srba izbeglo je u unutrašnost Srbije.

U pogromu je uništeno ili do temelja spaljeno 35 hramova SPC, među kojima 18 spomenika kulture, poput hrama Bogorodice Ljeviške u Prizrenu.

U Prizrenu, nije ostalo nijedno srpsko obeležje koje nije rušeno, paljeno i skrnavljeno. Sistematično uništavanje Bogorodice Ljeviške trajalo je satima, a palitelji, u ovo kulturno dobro sa Uneskove liste, donose stare automobilske gume, kako bi vatra brže progutala neka od najlepših slikarskih dela prve polovine 14. veka.

Prema podacima Eparhije raško-prizrenske SPC, iz aprila 2004, ukupan broj uništenih crkvenih zgrada je bio blizu 100. Spisak porušenih manastira, objavljen tada na našem sajtu, možete pogledati ovde.

Planirano etničko čišćenje
Tadašnji Komandant južnog krila NATO-a, admiral Gregori Džonson, ocenio je da je masovno nasilje na Kosovu - etničko čišćenje.

Citat
Zapaljene džamije u Beogradu i Nišu

Tih dana u nekoliko gradova u Srbiji izbili su protesti, u Nišu i Beogradu zapaljene su džamije. U glavnom gradu je tokom nemira povređeno 17 građana i policajaca.

"Govoriti o međuetničkom konfliktu na Kosovu je velika licemerna laž. Ono što se dešava na Kosovu je pogrom protiv jednog naroda i njegove istorije", rekao je tada Džonson.

I tadašnji komandant Sfora u BiH general Virdžil Peket ocenio je da je su neredi na Kosovu vrlo dobro organizovani, dok je italijanski general Alberto Primiseri, tada komandant multinacionalne brigade Jugozapad, izjavio je da su Albanci imali spremljen plan da opustoše Kosovo od Srba.

Teror albanskih ekstremista osudili su potom Savet bezbednosti UN, kao i EU, a Parlamentarna skupština Saveta Evrope je 29. aprila 2004. donela rezoluciju.

Zločin bez prave kazne

Posle najvećeg etnički motivisanog nasilja na Kosovu od dolaska međunarodnih snaga, uhapšeno je 270 Albanaca.

Osuđene su 143 osobe, većina na novčane kazne.

Međunarodni tužioci i sudije na Kosovu procesuirali su sedam slučajeva uništavanja crkava i 67 osoba osudili na zatvorske kazne od 21 meseca do 16 godina.

Euleks je pre dve godine saopštio da je za učešće u nasilju koje je 17. marta 2004. zahvatilo Kosovo, najviša kazna, 30 godina zatvora, izrečena je za ubistvo dvojice policajaca i ranjavanje dvojice njihovih kolega.

"Škumbin Mehmeti osuđen je na 30 godina zatvora zbog napada iz automatskog oružja na vozilo Unmika, u kome su poginula dva policajca, jedan strani i jedan kosovski, a dvojica su ranjena", rekla je tada portparolka Euleks Irene Gudeljeva.

Citat
OEBS: Neodgovorni kosovski mediji

Da nije bilo neodgovornog izveštavanja medija, martovsko nasilje na Kosovu ne bi bilo tako intenzivno i tako brutalno, ocenjeno je u specijalnom izveštaju OEBS-a koji će biti predstavljen u četvrtak. Izveštaj će biti podnet Stalnom savetu OEBS-a, koji je glavno telo za donošenje odluka evropske organizacije. "Da nije bilo neodgovornog i senzacionalističkog izveštavanja' kosovskih medija, događaji su mogli krenuti drugim tokom i ne bi dostigli toliki intenzitet i taj nivo brutalnosti", ocenio je tada zvaničnik OEBS-a zadužen za slobodu medija Mikloš Harasti.

Prema rečima portparolke misije, Euleks je za martovsko nasilje proglasio 14 osoba krivim, a jednu je oslobodio, u okviru devet predmeta na kojima su sudije te misije radile.

Optužbi je zbog nedostatka dokaza oslobođen Gzim Ferati, koji je u opštini Štrpce, zajedno sa još najmanje pet osoba, pucao na dvojicu Srba, od kojih je jedan poginuo na mestu pucnjave, a drugi u bolnici. Grupa je potom pucala i na četri srpska policajca na dužnosti.

"Vesti" pušu dana im je u0 Euleksu, koji je nasledilo Unmikovo pravosuđe, rečeno da se Specijalno tužilaštvo Kosova nije bavilo slučajem vezanim za događaje 17. marta 2004, već da su od Unmika dobili 11 slučajeva od kojih je šest slučajeva odbačeno usled nedostatka dokaza.

"Od toga je tri slučaja Euleks prebacio lokalnim tužilaštvima, od kojih se dva nalaze u Prizrenu. Jedan je 3. jula 2014. godine predat lokalnom tužilaštvu u Prištini i on čeka suđenje, dok im status slučajeva koji su počeli februara 2010. godine i septembra 2014 u Prištini nije poznat", piše ovaj list.


  • Poginulo je 19 osoba, osmoro Srba i 11 Albanaca
  • Više od 900 ljudi je pretučeno i teško povređeno
  • 935 srpskih, romskih i aškalijskih kuća zapaljeno je i oštećeno
  • Više od 4.000 stanovnika proterano je iz svojih domova
  • Šest gradova i 10 sela etnički je očišćeno;
  • 35 verskih objekata SPC srušeno je i uništeno, od čega 18 spomenika od posebnog kulturnog značaja
  • Više pravoslavnih groblja je oskrnavljeno
  • U 33 pojedinačna akta nasilja učestvovalo je 51.000 ljudi.
  • Za organizovanje nasilja još niko nije odgovarao
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Kad vidim ovu sliku... Ja stvarno ne znam na koji bih nacin mucio ovog olosa sa slike, ovog uzasa od bica sto gmize na ovom svetu, i posle ja treba da ih kao nesto volim? Ali neka, dobro je sto postoji ta slika, dobro je sto moze jasno da se vidi ko su i sta su oni, i voleo bih da slika obidje svet, ako vec nije.

I dok gledam sliku pomislim da li je mozda slucajno ovog necoveka danas posle 11 godina sramota kad pogleda ovu sliku ili snimak? Cisto sumnjam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
pa eto ...ameri se sad cude...onim dilejama islamistima..sto unistavaju svjetsku kulturnu bastinu....
a mirno su gledali kako siptarski olosi i zlikovci...ruse i pale kulturnu bastinu i svetkovinu...stariju i od njih i od amerikanaca...
i sve su to dozvoljavali.... i podrzavali....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Језа, тешка језа ме прође кад год видим ову слику. Што рече човек сад цео свет стрепи од исламиста који уништавају светковине, убијају недужне људе, а цео тај свет је све ово допуштао тада. Чак и учествовао.
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Sony xperia
GODIŠNJICA POGROMA NA KOSOVU "Albanski ekstremisti i dalje uticajni"

Generalni sekretar Vlade Srbije Milivoje Mihajlović izjavio je danas da su na Kosovu albanski ekstremisti uticajni i danas, 11 godina nakon velikog nasilja nad Srbima 2004. u kojem je tokom dva dana ubijeno 19 ljudi.



"Danas na meti tih ekstremista nisu samo Srbi, već i Albanci, svako ko im ne odgovara", kazao je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije. On je dodao da su Srbi na Kosovu sada, ipak, bezbedniji i sigurniji nego pre 11 godina i da Vlada Srbije čini sve da im položaj bude što bolji.

Dvodnevni sukobi na Kosovu izbili su 17. marta 2004. pošto je UNMIK policija pronašla tela dvojice albanskih dečaka u reci Ibar kod sela Čabra, na severu Kosova. Ti sukobi okarakterisani su kao najveći etnički motivisani sukobi na Kosovu od dolaska međunarodnih snaga.

Masovne demonstracije kosovskih Albanaca, koji su za nesreću dečaka optužili Srbe, izbile su najpre u južnom delu Kosovske Mitrovice, a tokom dana su se proširile na druge delove Kosova.

U dva dana nasilja ubijeno je 19 ljudi (11 Albanaca i osam Srba), a više od 900 osoba je povređeno, među kojima su bili i pripadnici međunarodne i kosovske policije. Uništeno je i oštećeno oko 800 kuća, kao i 35 pravoslavnih crkava i manastira, a nekoliko hiljada Srba napustilo je svoje domove.

Nasilje na Kosovu osudili su Savet bezbednosti UN i tadašnji generalni sekretar Kofi Anan, kao i sve značajnije međunarodne institucije i organizacije, vlade mnogih država, uključujući SAD i Rusiju.



Tim povodom NATO je odlučio da na Kosovo uputi dodatne trupe. U maju 2004. šef UNMIK-a Hari Holkeri podneo je ostavku, tri meseca pre kraja mandata.

U istražnom pritvoru bilo je više od 250 osoba osumnjičenih da su učestvovale u antisrpskom nasilju. U septembru te godine međunarodni tužilac je podigao prvu optužnicu povodom martovskih događaja na Kosovu protiv šestorice Albanaca iz
Gnjilana: Agrona Ibrahimija, Nedžata Radmadanija, Šaćira Brahimija, Dzeljadina Salihua, Sadri Šabanija i Agima Abdulahua. Godinu dana kasnije osuđeni su na ukupnu kaznu od 38 godina zatvora.

Prema podacima KPS-a, za martovsko nasilje na Kosovu u prekršajnim i krivičnim postupcima kažnjeno je 266 osoba, dok istraga o umešanosti kosovskih institucija nikada nije sprovedena.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Sony xperia
Prvi čas u školama posvećen pogromu

U svim školama sutra će prvi čas biti posvećen obeležavanju 11 godina od pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin.

On je rekao da se pogrom, koji se dogodio 17. marta 2004.godine, prvi put obeležava na zvaničnom nivou.

Kako je rekao, 17. mart je postao deo zvaničnog protokola i zvaničnog obeležavanja u državi i danas će svaki prvi čas, u svakoj školi biti posvećen tome, dok će uveče u Narodnom pozorištu biti održana svečana akademija.

"Kao što vidite, država ne zaboravlja, država brine", rekao je Vulin gostujući u dnevniku RTS.

Govoreći o obeležavanju 16 godina od početka NATO bombardovanja Srbije, Vulin je rekao da će i taj datum, 24. mart, biti obeležen svečano ispred srušene zgrade Generlaštaba.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Sony xperia
Ne zaceljuju martovske rane

U najvećem pogromu Srba na Kosovu i Metohiji, 17. i 18. marta 2004. godine, albanski ekstremisti su za samo dva dana proterali pet hiljada ljudi sa njihovih vekovnih ognjišta, iz svih delova Kosmeta


Divljanje Albanaca 17. i 18. marta 2004. godine

U NAJVEĆEM pogromu Srba na Kosovu i Metohiji, 17. i 18. marta 2004, u mandatu UN koje su imale zadatak da obezbede mir na Kosmetu, albanski ekstremisti su, za samo dva dana, proterali pet hiljada ljudi sa njihovih vekovnih ognjišta, iz svih delova Kosmeta. Iz Metohije, Kosovskog Pomoravlja, centralnog Kosova. Stradalo je 19 civila: osmoro Srba, jedanaest Albanaca, ubijenih u sukobu sa Unmikom i Kforom.

U ovom nasilju, koje je međunarodna uprava (UNMIK) kvalifikovala kao "dobro organizovano i orkestrirano", etnički je potpuno očišćeno šest gradova i devet srpskih sela. Porušeno je ili zapaljeno 935 srpskih kuća. Devet škola, domovi zdravlja i pošte. Porušeno je i više srpskih grobalja. Posebna meta ekstremnih Albanaca bile su srpske svetinje - 35 crkava i manastira je uništeno, od toga 18 spomenika kulture.

Povod za napad bila je kampanja albanskih medija u kojoj su lokalni Srbi optuženi za smrt dvojice albanskih dečaka iz sela Čabra kod Zubinog Potoka. Istraga Unmika ubrzo je utvrdila da su optužbe bile lažne. Ali, cilj ekstremista bio je ostvaren.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji će danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici, sa narodom obeležiti jedanaestogodišnjicu pogroma, kazao je:

- Srbi na KiM ni danas nisu slobodni na onaj način na koji bi trebalo da budu slobodni ljudi u 21. veku na teritoriji koju mi ne priznajemo i nikada nećemo priznati kao državu. Na toj teritoriji nije u potpunosti zagarantovana bezbednost, a o tome možete najbolje da pitate Srbe u Metohiji kojih je ostalo u simboličnom broju.

Povodom martovskog nasilja 17. marta 2004. godine, u crkvama i hramovima Srpske pravoslavne crkve danas će biti služen pomen stradalima.

Nasilje se ponovilo i 17. marta 2008, u Kosovskoj Mitrovici. Ovoga puta Srbi su bili na udaru Unmika. Tada su međunarodne snage silom sprečile pokušaj radnika srpskog pravosuđa da se vrate na svoja radna mesta, Okružni sud. Stradao je ukrajinski vojnik, a nekoliko desetina Srba je teže i lakše povređeno.

DOLAZI DEJAN STANKOVIĆ

POMENU žrtvama martovskog pogroma kod spomenika "Beli anđeo" u 10 sati kao i Akademiji sećanja u sali Mitrovačkog dvora u 13 sati, u Kosovskoj Mitrovici prisustvovaće direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. On će u Zvečanu u 15.30, sa bivšim fudbalerom Dejanom Stankovićem, uručiti komplete sportske opreme fudbalerima FK "Trepča" i FK "Zvečan", dok će potom od 16.00 sati, Đurić i Stanković sa mladim glumcima, članovima ekipe filma "Enklava" prisustvovati sportskom času u OŠ "Vuk Karadžić" u Zvečanu.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 600.1.4
mob
I-mate 30 Pro
Albanci ce ako ovako nastave da prestignu i ukrajinu po broju izbeglica...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Victoria Concordia Crescit

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2209
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
mob
Nokia e63
Jebem li vam majku siptarsku...i posle u Srbiju dolazi onaj njihov premijer, sta li je vec, a sto je jos gore i ovi nasi papci idu kod njih Smile

Radi poboljsanja odnosa u regionu, ma nabijem vas na kurac...
IP sačuvana
social share
У срећи се не треба гордити

као ни у несрећи очајавати

и увек треба волети Црвену Звезду!


Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5434
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Chrome 41.0.2272.89
Nemam komentar... dobro je pa picousti nije otisao i njima da se izvini.... sve to treba pobiti, treba svako pusku u ruke i da vratimo nase kosovo kako su nam ga i uzeli... fali nam jedan legija JSo i jedan arkan i njegovi tigrovi da to pociste za dan jedan... svu gamad smrdljivu...
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.